FA09 er en 100% non-profit almen administrationsorganisation - læs mere om hvad vi kan tilbyde dig herunder ...

Første spadestik for PAB's nye afdeling i Tårnby

Den 20. maj blev spaden stukket i jorden til det nye boligkvarter i Tårnby med navnet Tømmerup Parken. Dagen og begivenheden er af symbolsk karakter og en festdag for de involverede parter. Efter det første spadestik vil jorden blive klargjort til byggestart.

Boligerne i Tømmerup Parken etableres dels som Plushusene bofællesskab med 155 lejeboliger og fælleshus, dels som 103 almene boliger i PAB-regi. Området kommer til at bestå af rækkehuse, generationshuse og punkthuse med lejligheder, som etableres i klynger rundt om grønne leverum, hos både Plushusene og PAB. Sweco Architects og SLA landskabsarkitekter har arbejdet på hele projektet, og CASA A/S er totalentreprenør.

Kvarteret ligger kun små 10 kilometer fra Københavns centrum og har med naturlegeplads, Ugandaskoven overfor og få kilometer til Kalvebod Fælled både by og natur tæt på. Dertil kommer et udvalg af skoler og daginstitutioner, indkøbsmuligheder og fritidsfaciliteter i området.

Borgmester i Tårnby Kommune, Allan S. Andersen, stod for åbningstalen til det første spadestik.

Allan S. Andersen udtalte:

”Vi tager på denne dag et stort skridt mod etableringen af et nyt kvarter. Et kvarter med et varieret udbud af moderne boliger. Et grønt kvartér tæt på natur og by. Det er jeg glad og stolt over. Af hjertet tak til både investorer, bygherrer og samarbejdspartnere. Der er noget stærkt og smukt i at mærke jorden og fornemme stedet, hvor noget nyt skal til at opstå.”

Borgmester Allan S Andersen.JPG

Byudviklingsdirektør i NREP, Jens Kramer Mikkelsen, sagde blandt andet i sin tale:

”Udviklingen af det nye kvarter her i Tårnby er et godt eksempel på fremtidens byudvikling. I bofællesskabskonceptet Plushusene er der fokus på bæredygtighed både i miljømæssig, økonomisk og social henseende. Her tages højde for tendenser som sundhed og fællesskab – tendenser som fremadrettet vil fylde i byudviklingen.”

Administrerende direktør i Plushusene, Martin Kring, udtalte:

”Det er en dejlig dag, hvor vi på denne skønne beliggenhed, ser frem til at skabe et nyt hjem for mange mennesker. Et hjem med øget livskvalitet og gode sociale relationer, hvor det er let at få en aktiv hverdag med bæredygtige tiltag. Et hjem, man slet ikke vil flytte fra igen. Det er det, vi vil med Plushusene bofællesskabet. Vi glæder os til at komme til Tårnby, og vi glæder os til et godt samarbejde med alle involverede parter.”

PAB's formand Nikolaj Jørgensen:

”Vi glæder os til at åbne endnu en afdeling inden for kort tid. En afdeling som på mange måder er skelsættende for os i PAB. Vi har længe haft et brændende ønske om at kunne være en del af den udvikling, som foregår i Tårnby Kommune i denne tid. Og det at bygge almene boliger sammen med private udlejningsboliger er jo noget, som PAB efterhånden har været en del af ved flere lejligheder. Med den ekspertise vi har opbygget, kan vi nu være deltager i at levere dette flotte og iøjefaldende byggeri. Vi er stolte over at kunne medvirke til, at Tårnby Kommunes visionære tanker nu bliver omsat til virkelighed.”

Nikolaj Jørgensen.JPG

Direktør, Nybyg Øst i CASA A/S, Claus Møller, sagde om projektet:

”Vi er i CASA A/S glade for at stå for opførelsen af endnu et Plushusene-projekt og – ikke mindst – nye, bæredygtige almene boliger i Tårnby. Tak til vores bygherrer for at vise os den tillid. 95% af CASAs byggerier skal være bæredygtighedscertificerede i 2023, og derfor er vi ekstra stolte over at være en del af dette projekt, hvor vi samarbejder om blandt andet at vælge de bedste bæredygtighedsløsninger for byggeriet og dets brugere. Dermed skaber vi sammen en bedre fremtid.”

Sammen med Nikolaj Jørgensen og Martin Kring tog Borgmester Allan S. Andersen det første spadestik.

Der blev gravet et godt stort hul ved denne seance – der blev nemlig gjort plads til et træ. Træet, der blev plantet, er et kirsebærtræ. Det er ikke bare et kirsebærtræ men også et NABOFÆLLESSKABSTRÆ, som et symbol og ønske for, at det nye område bliver et godt sted at bo med et godt naboskab på kryds og tværs blandt nye beboere og beboerne i det allerede eksisterende naboboligområde.

spadestik.JPG (1)

træ.JPG

skilt.JPG

Opskrivning til boliger i Tømmerup Parken

Er du interesseret en bolig i Tømmerup Parken, kan du købe et ventelistenummer via FA09's fællesopskrivning her. På den måde opsparer du anciennitet til der åbnes for opskrivning til boligerne. Du får direkte besked, når opskrivning bliver mulig.

Læs mere om Tømmerup Parken og boligerne her.

Har du nogen spørgsmål, er du velkommen til at kontakte FA09 hverdage mellem kl. 10-14 på tlf. 43 42 02 22.

FAKTA OM TØMMERUP PARKEN

  • 103 almene boliger:

       - 29 rækkehuse
       - 10 generationshuse
       - 54 lejligheder fordelt på 3 dobbelt-punkthuse

  • Boligstørrelserne bliver på mellem 50 og 112 m2.
  • Det sikres, at mindst 10% af boligerne bliver på max 50 m2 ekskl. fælles arealer, jf. lokalplan 142.
  • Huslejen bliver på mellem 6033 kr. og 11.649 kr. om måneden.

Plushusene (ikke almene/PAB): 155 lejeboliger og fælleshus 

Projektudvikler: NREP 
Totalentreprenør: CASA A/S  
Bygherre: PAB  
Byggeforretningsfører: FA09  
I samarbejde med Tårnby Kommune