FA09 er en 100% non-profit almen administrationsorganisation - læs mere om hvad vi kan tilbyde dig herunder ...

PAB bygger nye almene boliger i Næstved

Pressemeddelelse

Postfunktionærernes Andels-boligforening (PAB) har netop købt to store parceller af Næstved Kommune, hvor der skal bygges 57 nye familieboliger. Dermed udvider PAB deres beliggenhed med endnu en kommune.

De nye boliger bliver både lejligheder og rækkehuse med mellem 1-4 værelser, og skal ifølge planerne bygges i klynger med hyggelige og grønne gårdrum. Mellem klyngerne skal der være indbydende torve og pladser, hvor beboerne kan mødes på tværs af området, og der fx kan anlægges fælleshus, legepladser og grønne områder med borde og bænke.

”Det er de første boliger, vi skal bygge her i Næstved, og vi er meget glade for at fået muligheden. Vi har længe gerne ville udvide vores boligsortiment til netop Næstved og omegn, fordi vi ser stort potentiale i Næstved. Det er en by og område i udvikling, som har alle de muligheder for et godt og aktivt liv, som vi gerne vil tilbyde vores beboere,” siger Nikolaj Jørgensen, der er formand i PAB.

”Vi oplever en stigende interesse fra vores beboere om at have muligheden for at flytte ud af de helt store byer og komme lidt længere ud i landskabet, men hvor man stadig har fordelene ved at bo i en stor by med liv, kultur og aktivitetsmuligheder. De fordele får man i Næstved,” fortsætter han.Naboskab og bæredygtighed
Det er endnu for tidligt at sige præcist, hvornår byggeriet kan gå i gang, men med grundende på plads, kan PAB og deres administrationsselskab FA09 påbegynde næste etaper af processen. Og her spiller visionen om det stærke naboskab og fokus på bæredygtigheden helt centrale rolle.

”Den måde der bygges i klynger i med fælles nabogårde i midten, er baseret på en fællesskabstanke, der er grundtankerne i almene boliger:  fællesskab og beboerdemokrati. Der bliver både store familieboliger og mindre boliger til enlige eller unge par, og det skaber en alsidig beboersammensætning og mangfoldighed,” fortæller Torben Hangaard, der er byggechef i FA09.

Det er arkitektrådgiveren Mangor & Nagel – en del af AART, der har udviklet og skitseret tilbuddet og planerne, som ligger til grund for, at PAB har vundet muligheden for at købe de to storparceller.

”Ambitionen er at skabe et bæredygtigt attraktivt boligområde med æstetisk høj kvalitet, og her tænker vi bæredygtighed på flere parametre: Social bæredygtighed, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed,” siger Jakob Andersen, administrerende direktør hos Mangor & Nagel – en del af AART og uddyber:

”Den sociale bæredygtighed handler om at sikre inklusion og boligtilbud til alle og skabe trygge omgivelser. Den miljømæssige bæredygtighed kommer fx til udtryk i ressourceforbrug ved brugen, fremstillingen og bortskaffelse af materialer, mens den økonomiske bæredygtighed skal ses på lang sigt og ud fra et helhedsperspektiv.”

Almene boliger ønsket i den nye bydel
Også i Næstved Kommune glæder man sig over at have solgt de to storparceller til PAB.

”Det glæder mig, at vi har underskrevet en købsaftale med endnu en bygherre på Stenlængegårdsområdet. Det har hele tiden været vores plan, at området skal byde på forskellige boligtyper i vores nye bydel, og her passer det rigtig godt ind, at der bliver bygget almene boliger på to af de store byggegrunde”, udtaler borgmester i Næstved Kommune Carsten Rasmussen.Billede 1: Illustration af bebyggelsen set mellem klyngerne / Mangor & Nagel – en del af AART
Billede 2: Illustration af gårdrummet / Mangor & Nagel
– en del af AART