FA09 er en 100% non-profit almen administrationsorganisation - læs mere om hvad vi kan tilbyde dig herunder ...

PAB opfører 80 almene familieboliger og seniorbofællesskab med 21 boliger i Egedal By

I starten af 2022 kan de første familier gå gennem porten til deres nye hjem og liv i Egedal By, når PAB’s nye boligafdeling, De Grønne Porte, står færdig. Afdelingen bliver en del af den helt nye bydel, Stationsområdet, som er placeret helt centralt i kommunen med Egedal Station, rådhuset og Føtex som nogle af de nærmeste naboer.

Her ønsker kommunen at skabe en attraktiv, klimavenlig, sund og energieffektiv by, der med spændende arkitektur og byrum inviterer til et aktivt liv. PAB glæder sig til at være med til at virkeliggøre den vision.

De Grønne Porte skaber liv i byen

For at understøtte et levende og stemningsfuldt bybillede opføres byggeriet som en moderne karré i varierende højder, former og materialer. Bygningen varierer mellem 3 etager og 6 etager og er kendetegnet ved sine kæmpestore, grønne åbninger i facaden – deraf navnet De Grønne Porte.

I stueetagen er der gjort klar til erhverv, som sammen med det øvrige butiksliv i området kan tiltrække handlende fra hele kommunen. Der er opført et helt nyt parkeringshus i området, som også kan benyttes af beboerne i De Grønne Porte.

Enscape_2021-02-20-14-41-54.png

Illustration: Arkitekt Andreas Ravn

Et hus for alle generationer

Boligerne i De Grønne Porte er fra 2 til 5 værelser og er skabt til forskellige familietyper på tværs af generationer. Til den store børnefamilie etableres ét-plans rækkelignende huse med egen forhave eller terrasse. Og til den mindre familie eller den enlige, som sætter pris på grønne uderum men ønsker færre kvadratmeter at holde, bygges der mindre boliger, som næsten alle sammen har egen altan.

Derudover får De Grønne Porte sit eget seniorbofællesskab med 21 boliger, som har niveaufri adgang og egne fællesfaciliteter.

Frodig oase, grønt tag og masser af lys

Inde i gården anlægges et stort, frodigt naturområde – De Grønne Portes samlende oase, som indbyder til leg og aktivitet. Til de voksne kommer der skønne siddepladser, skovlignende beplantning og indbydende områder, hvor man kan fordybe sig.

Både de indre grønne gårdrum og de ydre grønne torve indrettes med bakker og volde, og bygningen skal fremstå, som om den vokser ud af landskabet. Husets varierende højder og de enorme porte gør, at der strømmer masser af lys ind i gården, og at der dermed kommer mest muligt dagslys ind i boligerne til gavn for indeklimaet.

De Grønne Porte opføres som lavenergihus med fokus på grønne løsninger. En af dem finder vi på toppen af bygningen, hvor der anlægges sedumtaget tag med planter som tagbelægning. Sedumtaget har den fordel, at det optager en stor mængde nedbør og dermed vil det aflaste byens kloaksystem.

De Grønne Porte - 1. etape

Foto: FA09. Første etape af byggeriet er godt i gang. 

 

FAKTA OM DE GRØNNE PORTE

  • 80 almene familieboliger
  • 21 boliger i seniorbofællesskab
  • Boligerne bliver fra 2 til 5 værelser
  • Bygherre: PAB 
  • Byggeforretningsfører: FA09
  • Arkitekt: Andreas Ravn
  • Ingeniør: AK2 Rådgivning ApS
  • Totalentreprenør: MHH Byg A/S  

   

 

 

Interesseret i en bolig?

Kom på venteliste til de almene boliger ved at opnotere dig til boliger i Egedal Kommune på: www.fa09.dk/soeg-bolig.

Til seniorboligerne kan man komme på interesseliste ved at skrive en mail til venteliste@fa09.dk.